Met deze tips zorg je voor een gezonde en prachtige tuin

Wanneer je een prachtige tuin hebt, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk en tijdens elk seizoen van genieten. Dit doe je door de tuin het hele jaar door van de juiste zorg te voorzien. Het leuke aan een tuin is, dat je deze ruimte makkelijk bij je woonruimte kunt betrekken. Kies voor een tuin waarin je kunt genieten en de mooiste beplanting en dieren in kunt aanschouwen. Kies in ieder geval voor beplanting met verschillende bloeiperioden, zodat er altijd wel iets in de bloei staat of groen is, welke maand het dan ook is. Met de tips uit deze blog leer je op welke manier je de tuin gezond en prachtig kunt houden.

Kies voor beplanting die bij je omgeving past

Woon je bijvoorbeeld bij de bossen, duinen, heide of andere natuurverschijnselen in Nederland? Kies dan vooral voor beplanting in je tuin wat bij je omgeving en de grondsoort past. Gelukkig kun je vaak in de natuur om je woonplaats heen voldoende inspiratie opdoen. Wat voor soort planten, bloemen en bomen is kenmerkend voor de omgeving waarin je woont? Die beplanting zal het namelijk het mooiste in je tuin gaan doen. Verder zorg je er ook nog eens voor dat je tuin een veilige omgeving wordt voor de natuur in jouw buurt. Er kunnen namelijk niet per ongeluk planten gaan groeien die een negatief effect hebben op de plantsoorten die bij de inheemse natuur horen.

Met deze tips haal je meer natuur naar je tuin toe

Wil je meer dieren naar je tuin leiden? Kies er dan voor om een diervriendelijke tuin te creëren. Dit kun je doen door vooral veel bloemen met nectar in je tuin te plaatsen. Hier komen insecten zoals vlinders en bijen op af. Verder hebben bloemen met nectar vaak een geweldige kleur, waardoor je meer vrolijkheid naar je tuin brengt. Verder is het een leuk idee om een vogelbadje en vogelhuisje te plaatsen. Op die manier kunnen de leukste tuinvogels van Nederland zich in jouw tuin vestigen. Verder helpt een ruig hoekje in je tuin om een veilige omgeving voor allerlei dieren te creëren, denk aan egels en kikkers.

De hoekjes die verwilderd raken, trekken de meeste nieuwe planten en dieren aan, dus dit zal een drukke hoek in je tuin worden.

Kies voor natuurlijke producten om je tuin mee te bewerken

Wanneer je een prachtige en weelderige tuin hebt, is het de bedoeling dat je de tuin goed onderhoud. Een tuin die de liefde en aandacht krijgt die het verdient, zal er per jaar nog veel mooier op worden. Om je tuin gezond te houden, kun je het beste voor natuurlijke middelen kiezen. Gebruik nooit pesticiden of onnatuurlijke meststoffen. Kies alleen voor veilige producten die geen schade aan mens, dier of de natuur kunnen aanbrengen. Je zou ook voor lieveheersbeestjes of slakken kunnen kiezen. Zij eten namelijk ongewenste luisjes op die op de planten in je tuin kunnen gaan nestelen.