Tips voor een inbraak werende opslagplek, zo zijn jouw spullen veilig

Op zoek naar een inbraak werende opslagplek? Dit is de veiligste optie!

Heb jij teveel spullen? Of zit je midden in een verhuizing of een verbouwing en zoek je een veilige opslagplek om jouw spullen te bewaren? Lees dan snel verder. Wij begrijpen maar al te goed dat je soms gewoon niet genoeg ruimte hebt en je spullen graag ergens anders op een veilige plek wilt bewaren voor wanneer je ze weer nodig hebt.

Een veilige plek voor je spullen

Het liefst bewaar je je spullen natuurlijk zo dicht mogelijk bij je. Je hecht er waarde aan en bent er zuinig op. Soms is het helaas niet mogelijk om al je spullen thuis te bewaren en moet je op zoek naar bijvoorbeeld een inboedel opslag. Door ruimte gebrek, een verhuizing of een verbouwing misschien. Wat jouw reden ook is voor het zoeken naar een veilige opslagplek voor jouw spullen, het is hoe dan ook belangrijk dat ze op een goede plek terechtkomen. Zo kun jij er altijd makkelijk bijkomen en liggen ze veilig in verband met diefstal en andere vervelende dingen.

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een inbraak werende opslagplek?

Natuurlijk wil je dat je spullen ergens op een veilige plek opgeslagen worden, maar hoe weet je nu wat een veilige plek is en wat er voor zorgt dat een plek veilig is. Hieronder zetten we een aantal punten voor je op een rijtje waar je op kunt letten tijdens jouw zoektocht naar een veilige, inbraak werende, opslagplek voor jouw spullen.

  1. Let op de plaats/ wijk waar de opslagplek zich bevindt. Deze tip heeft op het eerste oog misschien niet veel met veiligheid te maken, maar toch is het niet onbelangrijk om dit te checken.
  2. Let op de staat van de gebouwen waar de opslagplekken zich bevinden. Worden deze goed onderhouden? Wanneer iets goed onderhouden is schrikt dit inbrekers sneller af dan wanneer iets er oud, onverzorgd en vervallen uitziet.
  3. Kun je makkelijk contact leggen met de verhuurder van de opslagplekken? Wanneer dit het geval is dan is hij of zij vast ook vaak aanwezig in de panden. Ook dit schrikt inbrekers af.
  4. Let goed op of er goede sloten op de opslagplek zitten, mocht je hierover twijfelen dan kun je er altijd voor kiezen om zelf nog een extra slot aan te schaffen.

Houd ook hier rekening mee voor een veilige opslagplek

Inbraak is natuurlijk niet het enige waar je rekening mee moet houden. Door bijvoorbeeld brand of waterschade kunnen je spullen ook beschadigingen oplopen. Wanneer het pand up- to – date is wat betreft regelgeving over bijvoorbeeld de brandveiligheid en het onderhoud goed gedaan wordt dan blijft de kans op brand en waterschade kleiner.

Ik hoop dat je met deze tips een goede en vooral ook veilige opslagplek voor je spullen kunt vinden. Als je een goede plek gevonden hebt dan is het inrichten van deze met plek met bijvoorbeeld stellingkasten ideaal. Zo trekt er geen vocht of ongedierte in je spullen, gebruik ook dozen die goed afsluiten om je spullen in te bewaren. Wanneer je zelf aan het klussen gaat dan zijn deze tools onmisbaar voor jou. Natuurlijk heb je echt niet al deze bescherming nodig bij het bouwen van een stellingkast, maar de werkhandschoenen komen sowieso altijd van pas!