Welke planten zijn geschikt voor de slaapkamer van jouw baby

Welke planten zijn geschikt voor de slaapkamer van jouw baby?

Wanneer jij een kleine op de wereld hebt gezet, wil je er alles aan doen om hem/haar te beschermen. Natuurlijk wil jij het beste voor jouw baby en verdient hij/zij al het goede van de wereld. Vandaar dat je een mooie en gezellige babykamer hebt ingericht. Je hebt de kleuren, meubels en de accessoires al uitgekozen. Je twijfelt misschien nog of je planten aan de babykamer toe moet voegen. Soms zijn de verhalen over bepaalde planten in de babykamer niet alleen maar positief. In deze blog lees je alles over de voor- en nadelen van planten in de babykamer.

Kunnen planten in de babykamer kwaad?

Misschien denk je sowieso niet snel aan de aanschaf van planten voor in de babykamer. Wist je dat planten eigenlijk juist een positieve toevoeging op het interieur van de babykamer kunnen zijn? Sommige planten zijn namelijk erg nuttig, bijvoorbeeld voor het zuiveren van de lucht in de babykamer. Hoe meer zuurstof er in de slaapkamer te vinden is, des te beter de nachtrust van jouw baby zal zijn. Helaas kom je op internet en verschillende forums het verhaal tegen dat planten in de babykamer gevaarlijk voor jouw kindje kunnen zijn.

Vooral verhalen over schimmel en bacteriën die zich in de potgrond van de plant kunnen vestigen lees je veel terug. Dit zou gevaarlijk voor jouw baby kunnen zijn. Het RIVM besloot hier onderzoek naar te doen. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat het niet is bewezen dat mensen daar überhaupt ziek van kunnen worden. Zij bevestigden juist dat planten de lucht in de slaapkamer juist filteren en schadelijke stoffen door hen worden afgebroken.

Zorg dat jouw baby beter doorslaapt

Onderzoek wijst uit dat planten in de slaapkamer de nachtrust positief beïnvloeden, zowel jou als volwassene als voor jouw baby. Planten produceren zuurstof en verschonen de lucht die in de slaapkamer hangt. Bepaalde soorten planten zouden zelfs midden in de nacht het meeste zuurstof produceren. Daardoor zijn die planten juist extra geschikt voor in de slaapkamer. Let er daarom op voor welke plant je in de babykamer kiest. Giftige planten zijn geen goed idee, maar die wil je sowieso niet in huis hebben. Let er ook op of jouw kindje geen allergische reactie op de planten vertoond. Als jouw baby goed slaapt en nergens last van heeft, kun je de planten gerust laten staan.

Welke plantjes passen het beste in de kamer van jouw kleintje?

Nu je weet dat planten de nachtrust van jouw baby juist kunnen verbeteren, wil je natuurlijk weten voor welke plant je het beste kunt kiezen. Vooral de Aloë Vera is erg populair. Deze plant heeft maar weinig aandacht nodig dus je hoeft je er geen zorgen om te maken. Daarnaast produceert deze plant in de nacht de meeste zuurstof, dus dit maakt de plant zo geschikt.