Hoe kan jij thuis de perfecte fitnessruimte inrichten

Hoe kan jij thuis de perfecte fitnessruimte inrichten?

Heb jij ruimte in huis over en droom je er al jaren van om eindelijk eens jouw gezondheid en fitheid aan te pakken? Dan is het een heel goed idee om een fitnessruimte in jouw huis in te richten. Op die manier heb je niet langer een excuus om niet meer naar de sportschool te gaan. De fitnessruimte is in huis, dus je hoeft de auto of fiets niet meer te pakken en jezelf bij elkaar te rapen om richting de sportschool te gaan. Je hoeft je simpelweg alleen maar om te kleden en je kunt direct van start. In deze blog lees je hoe jij een sportruimte in jouw eigen huis kunt inrichten.

Welke ruimte is het meest geschikt?

Wist je dat je voor een goede fitnessruimte niet eens heel veel ruimte nodig hebt? Heb jij een extra kamer over en weet je niet zo goed wat je ermee wil? Dan kan je ervoor kiezen om deze ruimte als fitnessruimte in te richten. Zelfs een klein kamertje is geschikt om tot een fitnessruimte om te laten bouwen. Er is altijd wel ruimte voor een fiets, loopband, of wat kleinere fitnessapparatuur. Het kan handig zijn om een speciale vloer aan te laten leggen zodat deze niet beschadigd kan worden. Een goede vloer zorgt er ook voor dat er geen geluidsoverlast in huis zal zijn.

Voor welke toestellen kun je het beste kiezen?

Wist je dat er allerlei soorten fitnessapparatuur voor in huis bestaat? Je kunt ervoor kiezen om eenvoudige cardio apparaten in huis te halen, of zelfs de meest geavanceerde fitnesstoestellen die je in de echte fitnesscentra ziet. Je hebt erg veel keuze en kunt de fitnessruimte in huis precies zo inrichten zoals jij dat wil. De meest verkochte thuis fitness apparaten zijn de hometrainer, een loopband, halters met een eventuele halterbank en dumbells. Daarnaast is het handig om een fitnessmat aan te schaffen waar je allerlei oefeningen op kunt uitvoeren.

Wanneer je naast cardio ook aan krachttraining wil doen, kun je voor een multi-station home gym kiezen. Deze fitnesstoestellen maken het voor jou mogelijk om meerdere spiergroepen aan te pakken terwijl je er maar één apparaat voor hoeft aan te schaffen.

Tips voor de inrichting van de fitnessruimte

Als eerste is het belangrijk dat je genoeg licht in de fitnessruimte hebt. Zo zie je altijd wat je doet en kan er niets fout gaan. Daarnaast is het leuk om een goede muziekinstallatie of box in de fitnessruimte te plaatsen. Door opzwepende muziek breng jij jouw work-out naar een hoger niveau en kun je nog meer calorieën verbranden. Hang ook een grote spiegel op, zodat je kunt kijken of je jouw oefeningen correct uitvoert. Als laatste kan je een leuke poster of muursticker plaatsen om de ruimte wat aan te kleden.