Tapijt reinigen 3 tips van een professioneel schoonmaakbedrijf

Tapijt reinigen? 3 tips van een professioneel schoonmaakbedrijf

Tapijt is een geliefde vorm van vloerbedekking. Het voelt fijn aan, ziet er warm uit en heeft een uitnodigende aanblik. Daarom wordt tapijt veel gebruikt als vloerbedekking in de slaapkamer, maar ook op andere plekken in huis en zelfs op kantoor is tapijt een goede keuze. Een nadeel van tapijt is wel dat het wat lastiger schoon te houden is dan andere vormen van vloerbedekking. Gelukkig is goede tapijtreiniging niet zo moeilijk als je misschien denkt. Met deze drie tips van een professioneel schoonmaakbedrijf wordt het reinigen van je tapijt een fluitje van een cent.

Tip 1: Regelmatig stofzuigen is een must

Vooral als je hoogpolig tapijt hebt hoopt vuil zich gemakkelijk op tussen de polen van je tapijt. Haren, stof en ander vuil blijft snel tussen de vezels zitten. Dit is gelukkig eenvoudig te verwijderen met een goede stofzuiger. Kies voor een stofzuiger met een hoge zuigkracht en een grote borstelmond. Ga vooral bij hoogpolig tapijt meerdere keren over het tapijt heen om er zeker van te zijn dat je al het vuil opzuigt. Daarnaast moet je het stofzuigen regelmatig herhalen, zodat het vuil geen kans krijgt om zich in je tapijt op te hopen.

Tip 2: Probeer vuil zoveel mogelijk te voorkomen

Hoe minder vuil de kans krijgt om zich aan je tapijt te hechten, hoe minder maatregelen jij hoeft te nemen om het tapijt weer schoon te krijgen. Bedenk daarom of het mogelijk is je tapijt te beschermen tegen vuil. In huis kun je bijvoorbeeld je schoenen uittrekken voordat je over het tapijt loopt. Zo neem je geen vuil van buiten mee naar je vloerbedekking. Op kantoor is dat wat lastiger, maar dan kan een goede schoonloopmat al wonderen doen.

Tip 3: Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Vloerbedekking heeft dagelijks veel te lijden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet ligt er een koffie, wijn, yoghurt of iets anders op je tapijt. In zo’n geval is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Hoe sneller je de vlek verwijdert, hoe minder kans het vuil heeft om in de vezels te trekken. Schraap of dep de vlek zoveel mogelijk van de vloerbedekking af. Wrijf absoluut niet, want dan trekt de vlek alleen maar sneller in je prachtige tapijt. Deppen met warm water een schone doek helpt om de vlek te verwijderen. Het kan zijn dat je dit meerdere keren moet herhalen. Is dat nog niet voldoende? Een professioneel schoonmaakbedrijf kan je in zo’n geval helpen om je tapijt toch nog te redden!