Veiligheid en goede isolatie in je ramen

Veiligheid en goede isolatie in je ramen

Een verbouwing van een oud pand zal flink wat tijd en geld kosten. Zo zul je aan materiaal moeten komen om je huis mee op te knappen en je kunt wellicht organisaties inschakelen die jou kunnen helpen. Denk aan een aannemer, die ervoor zorgt dat jouw keuken en badkamer goed opgeknapt worden. Als je te maken hebt met een oud huis, dan wil je vaak ook de buitenkant opknappen. Denk aan nieuwe dakpannen, nieuwe kozijnen en nog veel meer. Tegenwoordig is het voor veel mensen belangrijk dat ze in een veilige omgeving wonen. Vooral om inbraak tegen te gaan, kun je kiezen voor gelaagd glas in je ramen.

Voorkom ongelukken met ramen

Maar waarom zou je nog meer voor gelaagd glas gaan naast de inbraakgevoeligheid? Het zorgt voor een extra stukje veiligheid. Het glas heeft namelijk twee lagen, waarbij er een transparante folie tussen beide lagen zit. Als je de eerste laag doorbreekt, zal de twee niet doorbreken. Het vergroot de veiligheid enorm. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij het risico hoger is dat iemand door het glas heen valt. Dit is een situatie die je wilt voorkomen en dus met gelaagd glas kunt oplossen. Bij dit soort situaties kun je denken aan glas in een dak, of bijvoorbeeld een serre. Tegenwoordig zijn deze erg populair om in je tuin te hebben. De glazen deuren zien er namelijk enorm strak uit en het geeft een ruimtelijk gevoel.

Vloerverwarming zorgt voor moderne look

Naast het stukje veiligheid dat je met gelaagd glas creëert, is het ook een goede manier om beter te isoleren. De kou blijft namelijk lekker buiten en de warmte gaat moeilijker naar buiten. De isolatiewaarde is dus een stuk hoger dan enkel glas. Dit is wel zo prettig om te weten als je twijfelt tussen enkel en dubbel glas. Vooral met de flinke klimaatveranderingen is het met oog op de toekomst een goed idee om voor gelaagd glas te kiezen. Naast nieuwe ramen zijn er natuurlijk nog meer zaken belangrijk om je huis goed te isoleren. Zo kiezen tegenwoordig veel mensen voor vloerverwarming. Dit is niet alleen fijner voor de verdeling van warmte in je huis, maar het ziet er ook nog eens moderner uit. Weg met die oude radiatoren.

Industriële stijl in huis

Zodra de belangrijke basisfactoren van je woning verbouwd zijn, kun je met het interieur beginnen. Denk aan een nieuwe bank, een nieuwe eettafel met bijpassende stoelen en nog veel meer. Het is wel zo fijn als de boel goed bij elkaar aansluit. Het is daarom belangrijk om bij de keuze van een nieuwe vloer na te denken over de rest van het interieur. Ben je van plan om voor een industriële uitstraling te gaan? Dan is het aan te raden om voor een gietvloer te kiezen en matzwarte elementen. Een gietvloer is overigens ook goed schoon te houden, wat weer fijn is als je een gezin hebt met kleine kinderen. Daarnaast is het een duurzame optie, wat vooral in de huidige samenleving een goede keuze is.