Wat maakt jou kantoor uniek

Wat maakt jou kantoor uniek?

Je wilt zoveel mogelijk klanten aantrekken met jouw kantoor. Met een doorsnee kantoor en saaie uitspraken als; “We hebben de beste klantenservice” onderscheid je jezelf niet bepaald van de concurrentie. Je wilt uniek zijn, klanten als een magneet aantrekken en kwaliteit leveren. Ook wil je dat je werknemers zich fijn voelen op hun werkplek en de kwaliteit voor je kantoor op zoveel mogelijk vlakken waarborgen. Hierom een aantal tips om je kantoor op meerdere vlakken uniek te maken.

Brainstorm succesfactoren

Het zou te makkelijk zijn om te zeggen dat u zich moet onderscheiden van andere accountants, want hoe doe je dit dan? Om erachter te komen waar jouw klanten op zitten te wachten, is onderzoek nodig. Onderzoek de belangrijkste succesfactoren die door jou klanten als zeer waardevol zullen beschouwen. Wanneer jij aandacht geeft aan al deze succesfactoren, ben jij goed op weg om jou kantoor uniek te maken. Identificeer de belangrijkste capaciteiten die je nodig hebt om een duurzame concurrentievoordeel op te bouwen in de markt én te onderhouden. Waar kan je deze het best aanleggen in je onderneming?

De inrichting van je kantoor

Je wilt niet alleen uniek zijn op de markt, je wilt dat klanten ook in een uniek kantoor stappen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van inrichten van Office Interior. Hier maken ze makkelijke toepassingen, houden ze rekening met een geweldige gebruikerservaring en staat een modern design centraal in de productontwikkelingen. Voor zowel kantoorpanden als thuiswerkplekken hebben zij de producten om je kantoor uniek en comfortabel te maken, om zo de productiviteit te verhogen van jou kantoor.

Verlichting beïnvloedt de productiviteit

Wat veel werkgevers zich niet realiseren bij het inrichten van hun kantoren, is hoe belangrijk de juiste verlichting daadwerkelijk is. Het beste advies is om over te schakelen naar LED verlichting. Deze verlichting zorgt ervoor dat het flikkeren, dat voor het menselijk oog moeilijk waarneembaar is, wordt geëlimineerd. Ook is bekend dat traditionele verlichting hoofdpijn en migraine verergert en ook een oorzaak kan zijn van andere kwalen, zoals vermoeide ogen. Een fijn bijkomend voordeel is dat LED’s tot wel 90% besparen op jouw verlichtingsrekeningen. Omdat LED’s zo weinig stroom verbruiken, krijg je een groenere werkruimte.

Minder ziekteverzuim door planten op kantoor

Planten geven zuurstof en een hogere luchtvochtigheid. Hierdoor voel je je meer ontspannen en kan je je beter concentreren. Doordat je gemoedstoestand verbeterd kan het voor wel 20% minder ziekteverzuim zorgen.

Duurzaam kantoor

Een duurzaam kantoor is tegenwoordig helemaal in. Waarom zou je een pand slopen die diende als een fabriek, als je er ook een kantoor van kan maken? Tegenwoordig worden er steeds meer oude gebouwen omgetoverd tot een duurzaam kantoor. Er zijn ook steeds meer kantoorpanden die ervoor zorgen dat ze klimaatneutraal zijn. Een klimaatneutraal pand kan door bijvoorbeeld uitsluitend groene energie in te kopen, zonnepanelen op het dak te installeren, door de ramen goed te isoleren en door bijvoorbeeld het dak groen te maken zodat deze een bijdrage levert aan de biodiversiteit.