Stappenplan bij het verbouwen van je woning

Zo bespaar je kosten tijdens jouw verbouwing

Verbouwen kan voor veel mensen een stressvolle periode zijn. Je moet namelijk met veel zaken rekening houden en vooral op het gebied van geld. Het is om die reden erg belangrijk dat je met een goede spaarpot begint aan de verbouwing. Dit kan je stress aanzienlijk verminderen. Ben je op zoek naar tips om wat geld te besparen tijdens de verbouwing? Lees dan vooral hieronder verder.

Slopen doe je zelf

Je zou het misschien niet verwachten, maar iemand inschakelen voor het sloopwerk in je woning kan echt veel geld kosten. Iemand moet het namelijk slopen en dat betekent dat daar een tegenprestatie tegenover moet staan. Je kan geld besparen door het sloopwerk zelf uit te voeren. Het is wel belangrijk dat je van tevoren weet wat je kan slopen en wat niet. De verbouwing moet wel veilig blijven voor iedereen. Houd hier dus vooral rekening mee.

Je kan het sloopwerk samen met vrienden of familie doen. Veel mensen vinden dit hartstikke grappig om te doen. Plan een paar dagen in om samen aan de slag te gaan. Zo kan je wat meer tijd doorbrengen met dierbare personen. Het kost wellicht wat moeite, maar je bespaart wel veel geld. Samen kom je echt een heel eind op het gebied van sloopwerk.

Acties bijhouden

Niets bespaart meer geld dan acties en aanbiedingen. Houd om die reden al ruim van tevoren alle bouwmarkten goed in de gaten. Veel bouwmarkten wisselen de acties wekelijks met elkaar af.  Zie je op een gegeven moment een goede actie? Koop het dan ook echt op dat moment. Je kan er beter te vroeg dan te laat mee beginnen. Waarschijnlijk ben je uiteindelijk blij dat je het eerder hebt gekocht.

Een andere optie is om gereedschap en materialen tweedehands van andere mensen over te nemen. Vaak verkopen mensen na een verbouwing de spullen die zij gebruikt hebben. Je kan er zelf voor kiezen om zelf de spullen ook weer door te verkopen. Hiermee kan je ook flink wat geld besparen. Wellicht heb je mensen in je omgeving met gereedschap die je zou mogen lenen. Dat is natuurlijk al helemaal mooi meegenomen.

Offertes aanvragen

Een veelgemaakte fout is dat mensen kiezen voor de eerste offerte die zij hebben aangevraagd. Dit is hartstikke zonde, want het kan zomaar zijn dat er een betere offerte op je ligt te wachten. Vraag om die reden bij meerdere vakmannen een offerte aan. Je kan de offertes makkelijk met elkaar vergelijken en een concluderend welke vakman je gaat inschakelen. Stel voor jezelf een budget vast. Dit maakt het vergelijken van de offertes nog makkelijker.

Maar wat kost een stukadoor of wat kost een schilder ongeveer? Dat is allemaal afhankelijk van veel verschillende factoren. Vaak wordt de prijs voor een stukadoor bepaalt op basis van de vierkante meters. Een schilder kan de prijs ook berekenen op die manier of juist een uurtarief aanhouden. Het is hoe dan ook belangrijk dat je goede afspraken maakt met de vakman. Je kan ervoor kiezen om een schriftelijke overeenkomst op te maken om conflicten te voorkomen.