3 manieren om alles uit je tuin te halen

3 manieren om alles uit je tuin te halen

Nog een paar weken en dan staat de winter weer voor de deur. Het lijkt misschien een vreemd moment om nú met de tuin bezig te gaan, maar wij denken juist dat het de ideale tijd is. Zeker als het gaat om meer ingrijpende aanpassingen of verbouwingen! In dit artikel delen we 3 tips waarmee je het maximale uit je tuin kunt halen. Lees vooral verder!

Tip 1: Een veranda laten plaatsen

Voor veel mensen is de tuin het favoriete plekje van hun woning. Het Nederlands weer zorgt er helaas vaak voor dat we maar een paar maanden per jaar van onze tuin kunnen genieten. Met een veranda kun je deze periode flink uitbreiden. Een veranda – ook wel overkapping of terrasoverkapping genoemd – is een aanbouw bestaande uit een palenconstructie en een dak en een dak. Onder de veranda zit je lekker droog en met een beetje geluk ook uit de wind. Zo kun je ook als het minder goed weer is lekker van het buitenleven genieten!

Meer weten over het laten plaatsen van een veranda? Neem dan eens een kijkje op www.veranda.nl.

Tip 2: Een heerlijke tuinkamer

Als je op zoek bent naar het ultieme gevoel van buitenleven, dan kun je overwegen om een tuinkamer te laten plaatsen. Veel mensen halen een veranda en een tuinkamer nog wel eens door elkaar, maar er bestaan grote onderlinge verschillen. In tegenstelling tot een veranda, is een tuinkamer namelijk volledig af te sluiten. Bijvoorbeeld met voor- en zijwanden van glas. Doorgaans wordt de tuinkamer vaak tegen het huis gebouwd, maar het is ook goed mogelijk om de kamer vrij in de tuin te plaatsen. 

Het laten plaatsen van een veranda of tuinkamer is voor veel mensen een flinke investering, maar je krijgt er – naast een hoop genot – ook in financieel opzicht een hoop voor terug. De bouw van een veranda of tuinkamer zorgt namelijk voor een waardestijging van je huis.

Tip 3: Verwen jezelf met een stukje wellness

Het is belangrijk om jezelf zo nu en dan eens goed te verwennen. Spa’s en wellnesscentra zijn al jarenlang populair, maar we zien ook steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om wellness zelf in huis te halen. Dit kan bijvoorbeeld met een jacuzzi. Zeg nou zelf: wat is er lekkerder dan jezelf na een zware werkdag heerlijk onder te dompelen in het warme water van je eigen bubbelbad? Dit is de ultieme manier om te ontstressen en helemaal tot rust te komen. 

Naast zo’n heerlijk bubbelbad kun je er ook voor kiezen om een sauna te laten plaatsen. Naast dat een bezoekje aan de sauna natuurlijk heerlijk is, zitten er ook een hoop gezondheidsvoordelen aan verbonden. Door de hitte in de sauna begint je lichaam te transpireren en dit heeft een zuiverende werking. De hitte heeft bovendien een positief effect op het spierherstel als je last hebt van vermoeide spieren of spierpijn. Het regelmatig bezoeken van de sauna zorgt er bovendien voor dat je je weerstand verbetert, waardoor je minder snel ziek wordt. Daarnaast is het bevorderlijk voor je doorbloeding en de conditie van je aderen. Genoeg voordelen dus!