Maak een gezellige bar in jouw keuken

Maak een gezellige bar in jouw keuken

Kan jij niet wachten om geweldige diners en samenkomsten met jouw familie en vrienden bij jou thuis te organiseren? Dan is het natuurlijk een must dat je een goed ingerichte keuken hebt. Een grote eettafel is zo cliché, dus wat dacht je van een leuke en gezellige bar in de keuken? Eentje waaraan jullie urenlang kunnen natafelen en waar je een geweldige cocktail kunt schenken. Wist je dat een bar in de keuken de ultieme oplossing is wanneer je een niet zo ruime keuken hebt? In deze blog lees je alles over hoe jij een leuke bar in jouw keuken maakt.

Gezelligheid kent geen tijd

Het maakt niet uit of je een grote of kleine keuken hebt, etentjes geven is geweldig leuk om te doen en je weet altijd wel een manier te vinden waardoor iedereen aan tafel past. Een bar in de keuken zorgt ervoor dat je geen grote eettafel hoeft te kopen. Wanneer je niet zoveel ruimte hebt kun je ervoor kiezen om mensen aan jouw persoonlijke bar neer te zetten. Zet er een aantal comfortabele barkrukken omheen en een goed feestje of gezellig samenkomen is snel geregeld. Bovendien kun je de bar ook voor jezelf inzetten. Je kunt hier een leuk plekje in huis van maken om een boek te lezen, nieuwe recepten door te nemen of nog wat werk te doen.

Bespaar ruimte

Zoals je eerder al kon lezen, bespaart een leuke bar in huis erg veel ruimte. Je hoeft geen eettafel in jouw keuken te proppen als je de ruimte voor andere doeleinden wil inzetten. De bar zorgt ervoor dat je niet in de lengte en breedte werkt, maar juist in de hoogte. Hierdoor lijk jouw keuken direct ruimer en staat hij niet zo vol met grote grove meubels. Wist je dat je bij de kringloopwinkel vaak leuke barkrukken voor weinig kunt scoren? Dan geef je een afgedaan meubelstuk meteen een tweede, derde of zelfs vierde leven. Je zou ervoor kunnen kiezen om een klein raambarretje bij het keukenraam te bouwen. Dit is zo gedaan en zorgt er ook nog eens voor dat je lekker naar buiten kunt kijken terwijl jij van je drankje en hapje zit te genieten.

Waar ga jij jouw keuken nog meer voor gebruiken?

Heb jij grootse plannen voor jouw keuken? Dan is het een goed idee om dit van tevoren helemaal uit te denken. Wanneer je de kans hebt om jouw keuken vanuit het niets te laten bouwen, kun je maar beter voor jouw droomkeuken gaan. Want hoe vaak hoor je nou dat men hun keuken verbouwd? Dat is erg veel werk en kost bovendien best veel geld. Kies vooral bij een keuken die zowel nu als in de toekomst bij je past.