Jouw droomwoning realiseren

Jouw droomwoning realiseren

Je woning is een plek waar je in beginsel veel tijd door zult brengen. Het is de plek waar wordt geslapen, gegeten, gespeeld en gewerkt. Het is daarom belangrijk dat het echt als jouw veilige thuishaven voelt. Lukt het jou maar niet om een woning te vinden die als jouw veilige thuishaven kan fungeren? Overweeg dan om zelf jouw droomwoning te gaan bouwen. Zo kun je namelijk echt een plek creëren die aan al jouw (woon)wensen voldoet.

Wat kost het?

Zelf een woning bouwen die aan jouw complete wensenlijstje voldoet, klinkt fantastisch. En dat is het ook! Maar waarom blijft het voor veel mensen dan toch bij dromen? Vaak wordt het zelf bouwen van een woning als iets groots en spannends gezien. Men is onwetend op dit vlak en denkt dat het onbetaalbaar is. Maar wat zijn de kosten huis bouwen eigenlijk? Is het zelf bouwen van een woning echt zo duur? Een eenduidige prijs voor de bouw van een woning is er niet. De kosten hangen namelijk geheel af van de specifieke situatie. Wel dien je voor iedere woning met bepaalde kostenposten rekening te houden. Je moet hierbij onder andere denken aan de kavelprijs, leges en afwerkingskosten.

Verschillende soorten woningtypen

De uiteindelijke prijs van een woning wordt voor een groot deel bepaald door het woningtype. Er zijn namelijk diverse woningtypes waar je voor kunt kiezen met elk een eigen prijs. Wil je graag riant gaan wonen? Dan kan zelf een villa bouwen in jouw situatie wellicht de uitkomst zijn. Of heb je een mantelzorgrelatie met je ouders? En zou je ze graag dichterbij willen hebben, maar wil je wel je privacy behouden? Dan kan een kangoeroewoning uitkomst bieden. Dit woningtype is uitermate goed geschikt voor mensen die een mantelzorgrelatie hebben. Je woont namelijk samen onder één dak, maar wel in gescheiden leefruimtes. Welk woningtype heeft jouw voorkeur?

Waarom zelf een huis bouwen?

Wanneer je zelf een woning gaat bouwen, kun je de woning tot in detail naar wens samenstellen. Dit is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van het kopen van een bestaande woning. Van de vormgeving tot de duurzaamheid van de woning. Alles kun jij zelf bepalen. Hierdoor ligt jouw droomwoning ineens binnen handbereik! Of het nu gaat om een riante villa of een mooie en praktische kangoeroewoning. Ieder woningtype is geheel naar jouw smaak te realiseren. Dus lukt het je door jouw lange wensenlijstje maar niet om een woning te vinden? Ga dan zelf een huis bouwen en creëer jouw eigen droomwoning!