Creëer de mooiste badkamer voor je gezin

Creëer de mooiste badkamer voor je gezin!

Een badkamer voor een gezin stelt nu eenmaal andere eisen dan als er geen kinderen gebruik van maken. Dat neemt niet weg dat je er een mooie ruimte van kan maken, die geheel naar de smaak is van de gezinsleden en ook nog eens praktisch. Ga je voor een badkamermeubel in wit of een andere kleur? Het belangrijkste is dat iedereen er efficiënt gebruik van kan maken en dat het oog ook wat wil. Kijk eens op je gemak naar het enorme aantal badkamermeubels waaruit je kan kiezen en dan kan ook jij de mooiste badkamer voor je gezin realiseren.

Een paar tips voor een badkamer die bestand is tegen een gezin.

1. Voorkom problemen met te heet water

Kinderen letten soms niet goed op en met te heet water zijn er dan grote risico’s in de badkamer. Zeker met kleine kinderen is het gewoon noodzakelijk om te voorkomen dat ze brandwonden oplopen als jij even niet oplet. Dus kies je voor kranen in de douche en elders die geen hoge temperatuur water leveren met een thermostaat die niet door kindervingertjes kan worden bediend. Een veilig gevoel als de kids in de badkamer op dit punt geen risico lopen.

2. Werk de zwanenhals weg

Die zwanenhals onder de wasbak is eigenlijk alleen maar een lelijk buizenstelsel. Voor het gemak is dit vaak open gelaten zodat bij een reparatie de loodgieter meteen aan de slag kan. Maar specifiek voor jonkies met een technische knobbel is het ook een hele uitdaging om uit te zoeken hoe zoiets werkt. Dat kan lelijke wondjes opleveren van de schroeven en wellicht een vieze bende als jouw kind echt goed in techniek is en de zaak demonteert. Het is niet nodig om risico te lopen als je kiest voor een leuke ombouw die ook voor de loodgieter niet te veel problemen oplevert.

3. Werk omhoog

Badkamermeubels die op de vloer staan en niet behandeld zijn, krijgen op den duur last van waterschade. In een gezin wordt de badkamer nu eenmaal vaker gebruikt. Kies daarom voor pootjes onder de badkamermeubels of werk met rekken of laden aan de muur. Denk er ook aan dat zaken als scheermesjes of andere gevaarlijke items op een hoogte horen die niet voor kinderen bereikbaar is en in een afgesloten kastje. Probeer voor alle gezinsleden een aparte kastruimte te realiseren en pas op dat er geen zware voorwerpen op hoogte worden neergezet.

4. De juiste verlichting

Een spiegel met verlichting is een goed idee voor alle gezinsleden. Ma wil natuurlijk kunnen zien in hoeverre haar haar in het juiste model zit en haar make-up op de juiste plaats. Pa moet zich netjes kunnen scheren en ook die onwillige haartjes verwijderen. Voor de kids is het belangrijk dat ook de restjes tandpasta in de mondhoeken worden weggespoeld want wie wil er nu over straat voordat je daar helemaal klaar voor bent. Goede verlichting elders in de badkamer voorkomt het stoten van tenen of andere ongelukjes in de vroege ochtend. Dat licht mag best zacht zijn in deze bijzondere kamer. Zo kom je echt tot rust in je badkamer.